Leuk erop uit in Drenthe

Leuk erop uit

Welkom in Drenthe, de provincie die bekend staat om haar uitgestrekte natuur en rijke geschiedenis. Of je nu op zoek bent naar rustige wandelingen door dichte bossen, fietstochten langs schilderachtige dorpen, of fascinerende archeologische vindplaatsen wilt ontdekken, Drenthe heeft voor elk wat wils.

Begin je avontuur in een van de vele charmante steden zoals Assen of Emmen, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen in gezellige cafés en restaurants. Verken daarna de uitgestrekte heidevelden en veengebieden die typerend zijn voor deze regio.

Breng een bezoek aan het beroemde Nationaal Park Dwingelderveld, waar je kunt genieten van de rust en stilte te midden van uitgestrekte heidevelden en bossen. Of bewonder de prehistorische hunebedden, de oudste monumenten van Nederland, die verspreid liggen over het landschap.

Voor de avontuurlijke zielen biedt Drenthe tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals kanoën op de vele meren, paardrijden door de bossen, of zelfs een ballonvaart maken om de prachtige omgeving van bovenaf te bewonderen.

Kortom, of je nu een natuurliefhebber, geschiedenisfanaat of avonturier bent, Drenthe heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke ervaring. Kom en ontdek zelf de charme van deze bijzondere provincie!

Top 3 leuk erop uit
Eko-tours
Joytime Klimpark en Outdoor Belevingspark
Zoo Bizar

Een lijstje met de top 10 populaire bestemmingen in de provincie Drenthe:

  1. Nationaal Park Drents-Friese Wold
  2. Hunebedden bij Borger
  3. Kamp Westerbork
  4. Drents Museum in Assen
  5. Gevangenis Museum Veenhuizen
  6. Wildlands Adventure Zoo Emmen
  7. Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  8. Drouwenerzand Attractiepark
  9. Veenpark in Barger-Compascuum
  10. Drents Archief in AssenLeuke reisspullen